Τρίτη 8 Απριλίου 2014

PLASTICOBILISM UPDATED.

Η γερμανική Playmobil επικοινώνησε πριν από λίγο ξανά μαζί μου και με ενημέρωσε πως αυτές οι οδηγίες για την απαγόρευση χρήσης φιγούρων της εταιρείας για πολιτικό και εξτρεμιστικό περιεχόμενο υπάρχουν και στις ιστοσελίδες της σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ήδη από το 2012, ΑΛΛΑ στην Ελλάδα οι οδηγίες αυτές αναρτήθηκαν το 2014 και βάσει αυτών μου άσκησαν την λογοκρισία.

Επίσης, με διαβεβαίωσαν ότι αφαιρώντας το όνομα playmobil από το όνομα (κάτι που έχει γίνει ήδη!) και βάζοντας disclaimer ότι το blog και η σελίδα στο facebook δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία, αίρουν την απαγόρευση περί μη επιθυμητού περιεχομένου, δεν επιθυμούν την αφαίρεση κάποιας φωτογραφίας από τα blog ή τη σελίδα, ζητούν συγνώμη για το κλείσιμο της πρώτης μου σελίδας και έχουν κάνει ήδη αίτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για να την ξανανοίξει.
 
Είναι φανερό από την τελευταία μου επικοινωνία με την εταιρεία πως η Playmobil άλλαξε εντελώς στάση απέναντί μου, αφού στην πρώτη επικοινωνία που είχαμε, μου έγραφαν πως εκτός από την προστασία του ονόματός τους, παραβιάζω και την πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας, ενώ στην τελευταία επικοινωνία δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο.

Μυρίζει δικαίωση ή είναι απλά η μύτη μου;

Για άλλα μια φορά σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για την ανιδιοτελή στήριξη που μου δείχνετε και το πραγματικά συγκινητικό κουράγιο που μου δίνετε να συνεχίσω.

10 σχόλια:

  1. Απλά πράγματα: Είδαν το μποϊκοτάζ που ξεκίνησα, ανέβηκε η μετοχή της Λέγκο, κατέρρευσε της Πλεϊμομπίλ, επενέβησαν τα μεγάλα κεφάλια (CEO, CFO κλπ) και αποφάσισαν να μειώσουν την πίεση :-)))))))))

    Φαντάσου λοιπόν πόσα θα μπορούσε να καταφέρει η κυβέρνηση το 2009/2010 με τα όπλα που είχε τότε στη διάθεσή της.

    Keep'em coming.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνω που τους έστειλα μηνύματα παραπόνων, ανέβασες αυτό. Αναρωτιέμαι αν θα μου απαντήσουν! Χαίρομαι πάντως που φαίνεται να τελειώνει το ζήτημα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ και μόνο που σκέφτηκες να τους στείλεις μήνυμα, πόσο μάλλον που το έκανες κιόλας.! Να, κάτι τέτοια κάνετε και δίνετε ακόμα ελπίδες στην κοινωνία μας. Ντροπή σας! :)
      Αν σου απαντήσουν, πολύ θα χαρώ να μάθω τι σου είπαν. Και πάλι σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. Πολύ χαίρομαι για την εξέλιξη... μυρίζει δικαίωση πως λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ κι απο εδώ, Πέτρο! Μακάρι μόνο η δικαίωση να είναι οριστική και όχι προσωρινή. Γιατί εγώ στα αυγά μου δεν κάθομαι. ;)

      Διαγραφή
  4. Καλή η ιδέα σου Specialmuse. Ως χρόνια πελάτης τους (παλιά για μένα, τώρα για τον πιτσιρικά) θα τους στείλω και εγώ. Εν τω μεταξύ, θα ξεκινήσω και εγώ εμπάργκο προς όφελος της γνωστής σκανδιναβικής "ανταγωνίστριας" (προτιμούσα τη γερμανική, αλλά δε θα ανεχτώ αυτή τη συμπεριφορά!). Συνέχισε και εμείς μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, φίλε μου! Να, κάτι τέτοια είδαν και έκαναν την κωλοτούμπα τους κι αυτοί. Εκεί που τους πονάει! Αντί να αντιληφθούν τη διαφήμιση που τους έκανα εμμέσως, επέλεξαν τη δυσφήμιση. Και όχι, μερικές φορές αυτά τα δύο δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  5. Μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις κάτι αντίστοιχο και με την άλλη εταιρία παιχνιδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Είμαστε σίγουροι ότι και οι άλλοι δεν έχουν τέτοιους κανόνες; Άσε που είναι και πιο ακριβοί. Και άσε που δεν θα ξέρω μετά τι να κάνω 5 κουτιά αποθήκευσης γεμάτα με playmobil! :) Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή