Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

OPEN BORDERS!

OPEN BORDER PARADE.
#OpenBorderParade

Πάνω απο 30 καλλιτέχνες από όλους τους τομείς της τέχνης -μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ζωγράφοι- επαγγελματίες και ερασιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα καλλιτεχνικό γεγονός στο στρατόπεδο της Ειδομένης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της οργανώτριας χορογράφου Βιλμας Ανδριώτη.

Το Open Border Parade δημιουργήθηκε στο πνεύμα ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και ότι σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο αξιώνεται η ελεύθερη και ασφαλής διέλευση των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά σύνορα.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, κοντά στο στρατόπεδο Ειδομένης, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2016. Είναι μια σωματοποίηση συμπόρευσης με τους πρόσφυγες, μια κοινή πορεία. Η πορεία αυτή προς τα ελληνικά σύνορα θα είναι το καλλιτεχνικό γεγονός, τα ίδια τα σώματα που συμπορεύονται είναι το έργο τέχνης.

Δεν θα είναι απλά ένα καλλιτεχνικό γεγονός για τους πρόσφυγες, αλλά θα διανεμηθεί και πρακτική βοήθεια (ρούχα, τρόφιμα). Θα υπάρχουν πολλές ομάδες εργασίας που θα πραγματοποιούν διάφορες δράσεις -όπως θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιών, συναυλίες, δημιουργική απασχόληση- που θα προσαρμοστούν στις ανάγκες της ζωής των προσφύγων τη συγκεκριμένη στιγμή της ζωής τους.

Το Open border parade θα αποτελέσει την αρχή της ευρωπαϊκής κίνησης για τα δικαιώματα των προσφύγων #safepassage που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας, Ολλανδίας, της Τουρκίας κ.α.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε στο email vilma.andrioti@gmail.com, με θέμα: OPEN BORDER PARADE

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Βιλελμίνη Βίλμα Ανδριώτη.

Μουσική Διεύθυνση: Selim Dogru.

Δραματουργία: Χριστίνα Κωστούλα.

Επιμελητής Διαδικτυακής έκθεσης της Open Border Parade: Παναγιώτης Χατζηστεφάνου.

Υπευθυνος Φωτογραφικής προβολής: Νίκος Παπαδόπουλος-Plasticobilism.

Καλλιτεχνική Ομάδα: Αθανασία Κανελλοπούλου, Selim Dogru, Βιλελμίνη Βίλμα Ανδριώτη.

Visual - Video: Σάντυ Σίεμπου, Elien Ronse, Απόστολος Σπηλιωτόπουλος.

Συντονιστές έργου: Erika Mauritz, Ζωή Παπαδοπούλου.

Συγγραφέας, blogger: Δάφνη Χρονοπούλου.

Συντονιστές επειγόντων καθηκόντων: Πέννυ Μανωλοπούλου, Ζωή Παπαδοπούλου.

Η σελίδα της εκδήλωσης:
https://www.facebook.com/events/148755278837946/165613587152115/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου