Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Plasticobilism: H σελίδα που σατιρίζει την επικαιρότητα χρησιμοποιώντας Playmobil.

Η σάτιρα φαίνεται ότι δεν έχει όρια ούτε στον τρόπο που εκφράζεται. Αυτό πρέπει να σκέφτηκε και ο Νίκος Παπαδόπουλος όταν πριν από δυόμισι περίπου χρόνια ξεκίνησε να σατιρίζει την επικαιρότητα, μέσω του blog  του και της σελίδας του στο facebook, χρησιμοποιώντας Playmobil.

 Ο δημιουργός του Plasticobilism, ο Νίκος Παπαδόπουλος, είναι 36 ετών, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη και έχει δυο γιους, ο ένας, ο οποίος είναι και η αφορμή της σελίδας, τρεισήμισι ετών και ο άλλος τρεισήμισι μηνών. Έχει τελειώσει το Φυσικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι Διδάκτωρ Αστρονομίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο αλλά ασχολείται επαγγελματικά με την σεναριογραφία.

 Όπως εξηγεί ο ίδιος στο protoplano.gr «η ιδέα αυτή ξεκίνησε πριν από περίπου δυόμισι χρόνια και αφορμή στάθηκε ένα παιχνίδι με τον (μεγαλύτερο πλέον) γιο μου, όπου αναπαρέστησα με Playmobil τον τρόπο με τον οποίο κοιμόμαστε οικογενειακώς στο κρεβάτι. Αυτή η αναπαράσταση της συγκεκριμένης σκηνής μού έδωσε αμέσως την ιδέα να το γενικεύσω και να αναπαραστήσω με αυτά σκηνές που αφορούν όχι απλώς το σπίτι μου, αλλά την κοινωνία ολόκληρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου